Cigánykirály korona nélkül, de dúsgazdagon

A származása miatt önmagát Cigánykirálynak nevező Tyson Fury igazságtalannak tartotta, hogy a három pontozóbíró közül kettő Uszikot látta jobbnak. A 34 éves brit bunyós – akinek korábbi a mérlege 34 győzelem, egy döntetlen volt –, első vereségét sportszerűtlenül azzal magyarázta, hogy az Ukrajna elleni háború miatt a bírók elfogultak voltak Uszikkal szemben: „Azt hiszem, megnyertem a mérkőzést. Néhány menetet megnyert, de a legtöbbet én nyertem. Mindketten jól küzdöttünk, a legjobb, amit tehetünk. De az országa háborúban áll, ezért az emberek egy háborúban álló ország sportolója mellé állnak.”

Pedig a kilencedik menetben csak a gong mentette meg Furyt a kiütéstől, amikor Uszik a padlóra küldte.

Veresége ellenére nem távozott üres bankszámlával Fury, aki a The Sun értesülése szerint a rijádi mérkőzésen 80 millió fontot – 35 milliárd forintot – keresett.

Így nem okozott gondot számára kifizetni azt a luxus magángépet, amivel haza repül, s amelynek bérleti díja körülbelül 12 ezer fontba kerül óránként, beleértve a tranzitidőt és a földön töltött órákat, amíg VIP utasára és kíséretére vár.

Az elutazás előtt Fury már tréfálkozott: „Most hazamegyek, jókat eszem, iszom egy kis sört. Eltöltök egy kis időt a családommal, sétálok a kutyámmal. Ráérek még egyeztetni a visszavágóról, amely azt hiszem, októberben lehet.”

A 35 éves, dúsgazdag Fury korábban már többször bejelentette a visszavonulását, azonban úgy látszik, Mammon, a pénz istene mégis rávette őt a bunyózásra, amivel vagyonokat keres.

Elolvasom a cikket