Ezek az ételek segítenek erősíteni az ízületeket és megakadályozni az ízületi gyulladást

„Az étrend fontos szerepet játszhat az ízületek egészségének javításában. Sok páciensemnél tapasztaltam, hogy jelentősen csökkent a gyulladás, ha követték az egészséges táplálkozás elveit” – jegyezte meg.

Az orvos egy olyan receptet javasolt, amelyet ő maga is gyakran használ. „A hozzávalók a következők: görög joghurt, bogyós gyümölcsök, chiamag és apróra vágott dió. Ez az omega-3 zsírsavakban, antioxidánsokban és rostokban gazdag reggeli segít csökkenteni a gyulladást és támogatja a porcok egészségét” – magyarázta dr. Topilov. Ráadásul nagyon kevés időt vesz igénybe az elkészítése, és egy ilyen könnyű reggeli nem árt az alaknak.

A szakértő azt is tanácsolja, hogy a csontok erősítése érdekében fogyasszunk zabpelyhet reggelire. Az ételt kifinomultabbá és egészségesebbé teheti mandulatej, chia- és lenmag, valamint fahéj felhasználásával. „Ez a zabpehely gazdag kalciumban, rostban és omega-3 zsírsavakban, amelyek fokozzák a csontok egészségét és csökkentik az ízületi fájdalmakat” – magyarázta a szakértő.

Elolvasom a cikket