Harry herceget súlyos csapás érte

Harry hercegre súlyos csapást mértek a The Sun kiadói ellen indított perében, amely jogellenes információgyűjtésre vonatkozó állítások miatt zajlott ma délelőtt a Legfelsőbb Bíróságon – írja az express.co.uk.

Egy bíró közölte vele, hogy nem terjesztheti ki a News Group Newspapers (NGN), a The Sun és az időközben megszűnt News of the World kiadója ellen benyújtott keresetét.

A meghallgatásra azt követően került sor, hogy egy bíró tavaly júliusban úgy döntött, hogy az NGN elleni kártérítési igénye bíróság elé kerül. A vállalat tagadja a vádakat.

A 39 éves sussexi herceg a múlt hónapban nyerte meg az NGN ellen folytatott, hosszú ideje tartó jogi csatározásának legújabb fordulóját, miután a bíró elutasította a kiadónak a tárgyalás elhalasztására irányuló kérelmét.

Fancourt bíró azt mondta, hogy a 2025. januári tárgyalási időpontot 2022 novemberében tűzték ki, és az NGN túl későn tette le a kifogást.

A bíró elmondta, hogy már nagy mennyiségű előkészületet végeztek „jelentős költségekkel” annak érdekében, hogy jövőre minden kérdést tárgyaljanak.

Többek között Harry herceg is a Murdoch tulajdonában lévő kiadót törvénytelen hírszerzéssel vádolták, beleértve a magánnyomozók alkalmazását, bizalmas információk begyűjtését, betörést, valamint telefonhívások és hangposta lehallgatását.

A király fia azt állítja, hogy kilencéves korától kezdve tapasztalta a magánéletében való vájkálást, és azt állítja, hogy felesége, Meghan Markle is célpontja volt a törvénytelen tevékenységnek.

A sussexi herceg csapata korábban azt mondta a bíróságnak, hogy az NGN 1996 és 2011 között jogtalanul gyűjtött információkat, köztük a családjával és korábbi barátnőjével, Chelsy Davyvel folytatott interakciók részleteit.

Elolvasom a cikket