Kérdéses a magyar kvóta

MH/MTI
2024. május 21. kedd. 11:46

Az egypárevezősök női versenyében Gadányi Zoltán a harmadik, Pétervári-Molnár Bendegúz pedig a negyedik helyen ért célba a B döntőben a luzerni világkvalifikációs viadalon, amely az utolsó lehetőség az olimpiai kvótaszerzésre. Az egyelőre bizonytalan, hogy ezek az eredmények jelentenek-e párizsi indulási jogot Magyarországnak.

A kétszeres olimpikon Pétervári-Molnár a keddi futamban megelőzte azeri és monacói ellenfelét, kínai, lengyel és szlovén riválisa azonban – utóbbi mindössze négy századdal – előbb ért a célba, ezzel összesítésben a tizedik helyen zárta a viadalt.

A nőknél ugyanebben a versenyszámban Gadányi Zoltána futamában harmadik (7:56.34 p), összetettben pedig a kilencedik helyen zárt.

Bár az utolsó olimpiai kvalifikációs regattán egyenesen ágon csak versenyszámonként az első kettő kvalifikálja magát a párizsi játékokra, egy helyet még kiosztanak. Ezt olyan ország kapja, amelynek még nincs kvótája és a képviselője a legjobb pozícióban zár a kvótások mögött. Egyelőre kérdéses, hogy Magyarország indulási joghoz jut-e.

Elolvasom a cikket