Már Bródy felesége is politizálna

A hír nem piskóta, kedves Olvasó! Kiderült, hogy az Orbán-rendszert lépten-nyomon támadó Bródy János felesége is politikai pályára törekszik. Bródyné Farkas Anita a Belváros 1. választókerületben indul képviselőjelöltként, méghozzá az egykor Bajnaival is megbukott Juhász Péter csapatában. Nyilván a vasárnapi ebédnél kitalálhatták férjurával, hogy nem eléggé hatékony, ha az egykori SZDSZ-es muzsikus dalaiban bírálgatja a kormányt, hatékonyabbnak ítélhették, ha a Bródy család közvetlenül is részt vesz a csatában, akár önkormányzati szinten is. A Momentum, a DK, a Mindenki Magyarországa Néppárt, a Párbeszéd, valamint a Jakab Péter vezette Nép Pártján által is támogatott csapatban a kormánykritikus zenész asszonya a turizmusért és a lakhatásért felelne, ha bizalmat kapna a szavazóktól. Szegény turizmus, szegény belvárosi lakhatás.

Látható, a régi szabad madaras katonák ma is itt vannak a csatában. Magyar Péter például már elbüszkélkedett vele, hogy gyermekéveinek egyik példaképe Demszky Gábor, korábbi SZDSZ-es főpolgármester volt, akinek a plakátja ki volt tűzve a szobája falára. El tudom képzelni azt a magát nemzeti, konzervatív családból érkező politikusjelöltet, akinek a szélsőséges baloldali párt egyik meghatározó alakjának fényképe lóg a falán. És ezzel még el is büszkélkedünk. Erre mondják, hogy lóg egy deszkája. Majakovszkij parafrázisával: „Csönd lesz talán. Ketten vagyunk most, Demszky meg én, Demszky mint fénykép szobám falán.”

Egyébként ez tőrőlmetszett szadeszes mentalitás. Magyar demszkys lélekkel akarja egyszerre leverni Gyurcsányt és Orbánt. A szadesz is antikommunistának hazudta magát, aztán Pető Iván sietett koalíciót kötni Horn Gyulával. Mindig mondták, hogy az SZDSZ-esek a legjobbak, csakhogy a magyarok ezt nem vették be, és végérvényesen fügét mutattak nekik, végül kidobták a pártot a parlamentből a politika szemétdombjára. Sok százmilliós adósságot hagytak hátra maguk után. Mert annyi kurázsi már nem volt bennük, hogy Demszky, Pető Iván, Kuncze Gábor gondoskodjon a párt adósságának a kifizetéséről.

De ugyancsak az SZDSZ szellemiségét képviseli Koncz Zsuzsa, aki ádáz módon küzd ma is a nemzeti értékek ellen. Ki is tüntették idén az Európai Hazafi Díjjal. Ha csak annyit mondok, hogy ezt a díjat mások mellett Ujhelyi István alapította, már lehet tudni, miről van szó. S ha még azt is ideírjuk, hogy Koncz idén a bolsi ügyvéd Magyar György, akinek fia, Magyar Gábor Brüsszelben ássa Magyarország sírját, évek óta közreműködik a hazánkat elítélő jogállamisági dokumentumok elkészítésében, illetve a baloldali tüntetések egyik szervezője, az Egységes Diákfront előtt vitte el a pálmát, még egyértelműbb a helyzet. Nyilvánvaló, hogy a díj lényegében a bolsevik-szadeszes ideológia képviselőinek a népszerűsítését hivatott szolgálni, miközben azt mondják róla, azok kaphatják, akik kiemelkedően sokat tesznek a magyar és az európai értékek képviseletéért. Ugyan, kérem. Európai értékek? Hagyjuk Ibolykát.

Bródyról egyébként a nem oly régen megjelent Mező Gábor A kultúra megszállása című könyvében olvashattuk, amit Huth Gergely így foglalt össze: „(…) Korántsem volt olyan ártatlan, ügyefogyott káder, hiszen szakszervezeti vezetőként az 1981-es tatai rocktanácson Aczél György kultuszminiszter embereitől lényegében Nagy Feró és az »elhajló« rockzenészek betiltását követelte. Ami nem meglepő, hiszen a nagy hivatásos lázadó akkoriban Koncz Zsuzsával és Zoránnal az Országos Béketanácsban és KISZ-rendezvényeken tüsténkedett.”

Érdekes ez. Nagyon érdekes.

Anno úgy tüntették fel magukat, mint lázadó zenészek, akik szemben állnak a kommunizmussal, közben – mint látjuk – éppen azok ellen fogtak össze, akik nem voltak kommunisták – mint Nagy Feró –, akik egyszerűen csak zenélni akartak, nem politizálni. Most pedig éppen Orbánékat akarják kommunistaként feltüntetni, mondván dalában, hogy „ezek ugyanazok”, hogy a naiv emberek elhiggyék neki, és megutálják Orbánékat. Pedig ha valaki antikommunista, akkor az Orbán Viktor.

A pártállami rendszer lebontásáért senki nem tett annyit, mint ő és társai.

Őszintén remélem, hogy a belvárosban lakó budapestiek lesznek olyan bölcsek, hogy nem szavaznak bizalmat Bródyné Farkas Anitának.

Maguknak nem akarhatnak ilyen rosszat. Mert a Fidesztől a baloldali szavazók is mindig többet kapnak, mint a mások pénzéből folyton kifogyó baloldaltól.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket