Medvegyev: A kijevi kormánynak még papíron sincs legitimitása

„Mindezek a törvényekkel való manipulációk csak egy dolgot jelentenek: Ukrajna bukott államának halálát, klasszikus bukott állammá való átalakulását, hogy amerikai szóhasználattal éljek” – mondta Medvegyev hétfőn a TASZSZ hírügynökségnek adott interjúban.

Az Egyesült Államok és szövetségesei azért támogatták Zelenszkij erőfeszítéseit, hogy hatalmon maradjon, mert féltek „bűnös rendszerének szégyenletes bukásától” – tette hozzá Medvegyev.

„Ezért van olyan nagy a valószínűsége annak, hogy Zelenszkij csúfos vereséget szenvedett volna ezen a választáson, és a nem létező országának polgárai új elnököt akartak volna abban a reményben, hogy az béketárgyalásokat kezd Oroszországgal” – mondta a volt orosz elnök és miniszterelnök.

Az Orosz Biztonsági Tanács vezetője emlékeztette az újságírókat, hogy Zelenszkij, „egy politikai újonc”, éppen azért nyert 2019-ben, mert „a béke retorikájával” kampányolt. A kijevi rezsim nyugati támogatói azonban nem engedhetik meg a békét, mert „jó pénzt keresnek a véres bacchanálián” – tette hozzá.

Az Egyesült Államok és szövetségesei igyekeztek úgy beállítani a fegyverek és lőszerek Kijevbe küldését, mint a több százmilliárd dolláros katonai-ipari komplexumukba történő „befektetést”, és nyíltan kijelentették, hogy a pénz nagy része soha nem jut el Ukrajnába.

A korábbi orosz elnök elvetette azt az elképzelést, hogy május 21-e után bármi lényeges változás történne Ukrajnában. Az ukránok „amúgy sem jogállamban éltek” – mondta, azzal érvelve, hogy „a jog és az igazságosság tíz évvel ezelőtt,” az USA által támogatott kijevi puccsal és a donbasszi konfliktus kirobbanásával „feledésbe merült”.

Elolvasom a cikket