Miért halmozódik fel a zsír a hasi területen?

Miért halmozódik fel a zsír a has alsó részén?
A zsír többféle okból is felhalmozódhat az alhasban. Ez néha lehet alkati kérdés vagy genetikai hajlam is. Okozhatja a mozgásszegény életmód, az alacsony fizikai aktivitás és a helytelen táplálkozás is.

Hogyan lehet megszabadulni a hasi zsírtól a megfelelő táplálkozással?
Először is fontos, hogy eleget mozogjunk. Ez lehet bármilyen fizikai tevékenység – séta, futás, jóga, nyújtás, kerékpározás, konditerembe járás is. Ezenkívül figyelni kell a táplálkozásra. Kiegyensúlyozottnak kell lennie. Adjon az étrendhez különböző típusú fehérjéket: hús, hal, hüvelyesek, tejtermékek, diófélék, csirke, tojás, tenger gyümölcsei.

Zöld hajdinát, bulgurt, csicseriborsót, barna rizst, quinoát, lencsét is fogyasszon. Rostforrásként válasszon friss gyümölcsöket, zöldségeket és bogyós gyümölcsöket. Például paprika, paradicsom, uborka, narancs, áfonya, grapefruit.

Kerülje vagy csökkentse az édességek fogyasztását. Ilyenek a szénsavas italok, lekvárok, cukorkák, kekszek, valamint a chipsek, szószok. Az édességeket helyettesítheti aszalt gyümölcsökkel, diófélékkel, gyümölcsökkel és bogyós gyümölcsökkel is.

Elolvasom a cikket