Ez a gyümölcs mindenki számára veszélyes

A szilva egy népszerű gyümölcs, amely számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik, de bizonyos körülmények között komoly veszélyt jelenthet a szervezetre – közölte Szvetlana Fus táplálkozási szakértő az Instagram közösségi hálózaton található oldalán, írta a Znaj.ua-ra hivatkozva a Sports.kz.

A szilvában sok fontos vitamin és különböző mikroelem található, amelyekre a szervezetnek szüksége van. A gyümölcs azonban veszélyes lehet, ha túlzott mennyiségben fogyasztják.

A táplálkozási szakértő azt tanácsolja, hogy naponta legfeljebb három-négy szilvát fogyasszunk, hasmenésre való hajlam esetén pedig legfeljebb két darabot. Ha többet eszik, fennáll a veszélye, hogy kellemetlen következményekkel kell szembenéznie.

„A szilva mértéktelen fogyasztása még egy egészséges ember számára is veszélyes. Gyakran észlelhető ilyenkor hasmenés, a gyomor savasságának növekedése, gyomorégés megjelenése” – figyelmeztetett a táplálkozási szakértő.

A szilvát nem tanácsos éhgyomorra fogyasztani. Az ideális megoldás, ha különféle zabkásákkal kombináljuk. A gyümölcs remek desszert lehet a főétkezés után a második reggelihez vagy ebéd után.

Elolvasom a cikket