A tudósok egy népszerű alkoholos italról számoltak be, amely számos negatív tulajdonsága ellenére bizonyos előnyöket hordoz. A sörről van szó, és mint kiderült, hasznos lehet a csontok számára.
A sör hasznos tulajdonságairól a berlini egyetem tudósaira hivatkozva ír a newsyou.info.
A tudósok szerint a habzó alkoholos ital képes csökkenteni a csontok törékenységét.
A sör titka egyszerű: az árpa, amelyből a klasszikus ital készül. A kutatók úgy vélik, hogy az árpaszármazékok csökkenthetik a csontritkulás kockázatát. Ez a súlyos betegség pedig törékeny csontokhoz, a mozgásszervek károsodásához vezet, és a fogzománcot is tönkreteszi.
A tudósok kollagént is találtak az árpában. Ennek köszönhetően a szervezet képes helyreállítani a csontok és ízületek érintett területeit.
Német kutatók szerint a világos sörben lényegesen több kollagén van, mint a sötét sörben.