Fokozatosan terheli sérült lábát Szatmári András

MH/ MTI
2024. május 22. szerda. 21:31

Egy hónappal azután, hogy edzésen bokasérülést szenvedett, már bizakodó az egyéniben és csapatban is vb-aranyérmes, a válogatottal olimpiai bronzérmes kardozó. Az MTK versenyzője a Magyar Olimpiai Bizottság szerdai sajtóeseményén az MTI-nek elmondta, hogy a hétvégi országos bajnokságot megelőző csütörtöki Sztárvíváson ott lesz, mert a rendezők biztosítanak számára olyan ülőhelyet, ahonnan mankós lábbal is kényelmesen tudja nézni az asszókat.

„A bajnokság szombati egyéni küzdelmeit online követem majd, mert most számomra mindennél fontosabb a pihenés, a felépülés. Azért a vasárnapi csapatversenyekre elképzelhető, hogy kinézek” – mondta a 31 éves versenyző, aki elmondta, most kell nagyon figyelnie, vigyáznia, amikor már terhelheti a lábát, hogy ne legyen türelmetlen, ne siettessen, ne kapkodjon el semmit. Az egy hónap mozgás nélküli időszakban sokat olvasott, rejtvényt fejtett, zongorázott, és elővette a szintetizátort is, de mindenre ráunt, mert máshol, a víváson jártak a gondolatai.

„Örömteli, hogy az izomzatomból nem vesztettem sokat, se a jobb, se a sérült bal lábamon. Amikor már lehetett, ülve iskoláztam, tegnap (kedden) pedig picit már kipróbáltam magam állva is, de fokozatosan szabad csak terhelni a lábam. Most kell nagyon figyelnem a vívómozgásra, mert abból kiestem, a térdemre és mindenre. Pszichológus is segít abban, hogy türelmes legyek magammal szemben” – mondta.

Hozzátette, bizakodó, hogy az olimpiáig hátra lévő két hónapban teljesen rendbe jön.

Elolvasom a cikket