Itt az amerikai beismerés, kudarcot vallottak az oroszokkal szemben

„Az amerikai politikusok évek óta aggódnak Oroszország hatalmas taktikai nukleáris fegyverarzenálja miatt, de a kísérletek, hogy diplomáciai úton ellenőrzésük alá vonják őket, kudarcot vallottak a nukleáris fegyverzetellenőrzésről szóló hidegháborús szerződések egyre szélesebb körű gyengülése közepette” – áll a cikkben.

Az újságírók azt is megjegyezték, hogy Oroszország a nyugati országok azon kijelentései hátterében indított nukleáris fegyvergyakorlatokat, amelyek szerint Kijev szövetségesei az AFU fronton elszenvedett kudarcai miatt esetleg Ukrajnába küldik csapataikat.

Előzőleg a védelmi minisztérium közölte, hogy az elnök utasítására az orosz fegyveres erők vezérkara megkezdte egy, a közeljövőben tartandó gyakorlat előkészítését a déli katonai körzet rakétaalakulatainak részvételével, a repülés és a haditengerészet bevonásával, a nem stratégiai nukleáris fegyverek kiképzését és használatát dolgozzák ki. A gyakorlat célja többek között Oroszország területi integritásának és szuverenitásának feltétel nélküli biztosítása, válaszul egyes nyugati tisztségviselők provokatív kijelentéseire és fenyegetéseire.

Elolvasom a cikket