Néhány országban csalódni fog Szerbia

A nagy államok hihetetlen dolgokat tesznek és félelmetes érveket sorakoztatnak fel azért, hogy meggyőzzenek másokat Szerbia elítélésére – jelentette ki Aleksandar Vučić szerb államfő New Yorkban. Mint fogalmazott, az érintettek célja, hogy Szerbiát és a népet erkölcsi és politikai felelősséggel terheljék és elítéljék, az ebből eredő összes következménnyel együtt.

Az államfő aláhúzta, polgártársai pénteken csalódni fognak egyes államokban, ettől függetlenül a szerbek büszkék lesznek országukra.

Néhányban csalódni fogunk, némelyiket éltetni fogjuk, de emelt fővel fogunk járni bárhol a világon, mert az egész világ tudja, hogy Szerbia szabad, amit senki sem vezérelhet sem távirányítóval, sem e-mailen, sem faxon keresztül, de dróton sem rángathatnak bennünket – húzta alá. Hozzátette, Belgrád szembeszállt az arrogánsokkal, a nagyokkal és a hatalmasokkal, nem azért, mert szüksége volt valamire, nem azért, mert bűnös volt valamiben, hanem mert megvédte a szabadságát.

Metodije hilandari apát a szerzetesekkel fog imádkozni csütörtök délelőtt a Háromkezű Istenszülő ikonjánál. A kép előtt mindig a komoly megpróbáltatások idején könyörögnek az államért és a népért – közölte a Szerb Ortodox Egyház (SPC).

Elolvasom a cikket