A levesek beiktatása az étrendbe lehetővé teszi a szervezet számára hasznos, szükséges anyagok asszimilálását – mondták az MK.RU-val folytatott beszélgetésen a Rospotrebnadzor Egészséges táplálkozás projektjének szakértői, amelyről a News.ru is írt.
Mint a hivatalban pontosították, az ételben kiegyensúlyozott fehérjék könnyebben emésztődnek meg a gyomor-bélrendszerben, ha megfőzik őket.
A termékek forralása után a fehérjék jobban emésztődnek, mert a fehérjemolekulák szerkezete részben megsemmisül, amely hozzájárul ahhoz, hogy a gyomor-bélrendszer enzimjei jobban lebontsák őket – jegyezték meg a szakértők.
A Rospotrebnadzor rámutatott, hogy a levesek fogyasztása segít a szervezet folyadékegyensúlyának helyreállításában is. A szakértők szerint a csirkeleves lassítja a fertőző folyamatokat, a zöldségleves aktiválja az anyagcserét, a tejleves pedig pozitívan hat a gyomornyálkahártyára.