Óvatosságra inti a magas vérnyomásban szenvedőket a táplálkozási szakértő

A magas vérnyomásban szenvedőknek nem szabad fekete teát inniuk, mivel az zavarja a tápanyagok emésztési folyamatát a szervezetben – mondta Margarita Koroleva táplálkozási szakértő az NSN-nek adott interjún, amelyről a News.ru is írt. Szerinte az ital a kiszáradáshoz is hozzájárul.

A fekete tea ellenjavallt a magas vérnyomásban szenvedők számára, emellett megzavarja számos tápanyagkomponens, nevezetesen az ásványi anyagok asszimilációs folyamatait. A fekete tea is hozzájárul a szervezet dehidratációjához, ezért ezeket a tényezőket szem előtt tartva és minden étkezéstől távol kell fogyasztani, hogy lehetővé tegye magának a termékek ásványi összetevőinek asszimilálását – mondta Koroleva.

A szakértő azt is javasolta, hogy közvetlenül az ital fogyasztása után ne együnk. Elmondása szerint a zöld teát könnyebben tolerálja a szervezet, a fehér tea pedig hűsít a hőségben még a forró éghajlaton is. A tea gyűjtésének és trágyázásának körülményei, valamint a tárolás módja befolyásolhatja az ital minőségét, ezért érdemes megbízható beszállítókat választani, hogy a vásárló megfelelő minőségű terméket kapjon – tette hozzá Koroleva.

Elolvasom a cikket