Emellett nagy mennyiségben tartalmaznak C- és K-vitamint – mondta Marina Makisha táplálkozási szakértő, a tudatos táplálkozás és az egészséges életmód szakértője. Felsorolta a leghasznosabb zöldfajtákat, amelyeket otthon is termeszthetünk.
„Általában minden zöldfűszer jó. A zöldek ugyanis elsősorban az élelmi rostok fontos forrásai. Vagyis az élelmi rostok segítenek a bélrendszer normális működésében” – magyarázta a táplálkozási szakértő a RIA „FederalPress” beszélgetésében.
Szerinte minden zöldfűszer tartalmaz K-vitamint, de a közönséges petrezselyem ebben a tekintetben élen jár. Ez a vitamin fontos szerepet játszik a kalcium normális felszívódásában a szervezetben, és már tíz gramm petrezselyem is elég a napi adaghoz – magyarázta az orvos.
„Petrezselyem, kapor, koriander – választás kérdése, mit szeretünk jobban ízlelni. De ha a hasznos anyagok koncentrációját nézzük, a petrezselyem még mindig az első helyen áll” – foglalta össze az egészséges táplálkozás szakértője.