A szerecsen mosdatása

Ismét egy iskolapélda arra, a baloldal hogyan vezeti félre az olvasót. Például a Fico-merénylet esetében miként akarja beállítani azoknak az érdekeknek a képviseletét, amelyeket ők szolgálnak, s amelyeket nyilvánvalóan elvárhatnak tőlük a guruló dollárok feladói. Szemérmetlenül arról beszélve, újságírói kötelességük, hogy a tényekkel szembesítsék az olvasót. Miközben áthúzzák a maga által is elismerten háborúpárti merénylőt a baloldalról a szerintük szélsőjobboldalra. Hogy megpróbálják bizonygatni, hogy a baloldal bizony nem háborúpárti.

Hát ki a csoda lenne háborúpárti, ha nem ők? Orbán Viktor sajnos továbbra is az egyedüli politikus, aki az Európai Unióba a béke mellett áll ki. Hozzá zárkózott volna fel Fico, ám Juraj Cintula keresztbe lőtte a törekvését. A 71 éves elkövetőről kiderült, hogy nem értett egyet Fico háborúellenes politikájával, ezért tüntetett is ellene. „Árulók, kollaboránsok, éljen Ukrajna!” – skandálta egy korábbi tüntetésen. Matus Sutaj-Estok belügyminiszter szerint teljesen világos, hogy a lövöldözésnek politikai indítéka volt, és azt állította, hogy Cintula nem értett egyet Fico azon lépésével, hogy bezárja a különleges ügyészséget, illetve az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás leállításáról szóló döntésével. Ergo háborúpárti.

Orbán Viktor rádióinterjújában kijelentette: „Azt tudjuk, hogy az elkövető egy háborúpárti ember volt, miután a baloldal háborúpárti, ezért szerintem nem indokolatlan az a kijelentés, hogy egy baloldali, egy progresszív, baloldali gondolkodású, háborúpárti elkövetővel van dolgunk. Bár a titkosszolgálatok még dolgoznak az összes körülmény földerítésén, és ilyenkor nehéz biztosat mondani, de ennyit biztosan tudunk mondani. Ezért nem indokolatlanok azok a kombinációk, amelyek összefüggésbe hozzák a merényletet a háborúval. Nagy erők állnak a háborúpárti politikusok mögött, általában a háborúpárti álláspont mögött, a Soros-birodalomtól kezdve a fegyveripar, a hitelezők, tehát nagykutyák és nagy erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy ez a háború folytatódjon, sőt kiterjedjen.”

Nagyjából itt tartunk a tragikus történet hiteles forrásokból származó, tényszerű levezetésén, amikor beül az ATV Egyenes beszéd című műsorának stúdiójába a magát mindig független, objektívnek tartó Dull Szabolcs elemző, a Telex korábbi főszerkesztője és Gergely Márton, a HVG felelős szerkesztője. Holott köztudomású, az ellenzéki lapok képviselői a baloldali értékrendet viszik, csak ezt következetesen letagadják. Nem véletlen, hogy mindkét médiumot összefüggésbe hozták a guruló dollárokkal.

Ezek a fiúk nem is haboztak, azonnal hozzáláttak a szerecsenmosdatáshoz. A baloldali, háborúpárti merénylő áttolásához a jobboldalra. Gergely Márton – tagadva a baloldal háborúpártiságát, holott Márki-Zay, a jobbikos Potocskáné még katonákat is küldött volna – hangsúlyozta: „Ebbe a háborúba senki nem akart belekeveredni. Elmúlt két és fél év, három év azt bizonyította, hogy egyelőre nem keveredtünk bele.” Azt nem teszi hozzá, hogy azért nem, mert Orbán Viktor keményen ellenállt, miközben Gyurcsányék a háborúpárti Brüsszelt támogatták. Majd hazug módon Putyint hozza elő. Így: „Azok az oroszok nyomulnak előre, és élezik ezt a háborút, akiknek a politikáját egyébként Orbán Viktor támogatja.” Ami persze szintén nincs így, egyszerűen nemzeti érdekből, a gazdaság működésének fenntartása érdekében olcsóbb gázt hozunk be onnan.

Dull Szabolcs ezt úgy állítja be kormányellenesnek, hogy sunyin azt mondja, a magyar kormányfő „politikai síkon egyenlőségjelet tesz a hazai helyzettel. Tudniillik, hogy egy miniszterelnököt, méghozzá egy olyan békepárti miniszterelnököt próbáltak megölni, mint amilyen békepárti miniszterelnök ő is.” És az baj, ha a magyarok féltik a kormányfőjüket, kedves Szabolcs? Aztán jön a baloldal mosdatása. Gergely: „Ez inkább a szélsőjobbról érkező erőszak, amiről szó van.” Dull: „Azóta ki is derítette a szlovák sajtó, hogy cigányellenes bejegyzései voltak, szélsőjobboldali szimpatizáns is volt.” Az a szlovák sajtó, amely legalább olyan független-objektív, mint az ellenzéki magyar. Velük ellentétben a belügyminiszter az Ukrajnát éltető merénylőről ugye azt mondta, Cintula nem értett egyet azzal, hogy Fico bezárja a különleges ügyészséget, illetve nem ért egyet az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás leállításáról szóló döntésével.

Gergelyék ezzel pedig naná, hogy egyetértenek. Soha le nem írták az ellenkezőjét.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket