Az urológus feltárja a szűk férfi alsóneműk veszélyét

Elmondta, hogy a herék normális működéséhez az kell, hogy a hőmérsékletük alacsonyabb legyen, mint a testhőmérséklet. És a herezacskó szerveinek hőmérsékletének 32 és 34 fok között kell lennie. A rossz fehérnemű viselése azonban a herék túlmelegedését okozza, amely csökkenti a tesztoszterontermelést.

„A szűk alsónemű viselése és a mozgásszegény életmód kombinációja varikocele kialakulásához vezethet – a vér kitágulásához és pangásához a herét körülvevő vénás plexusban. Ennek az állapotnak a hátterében idővel a herék sorvadni kezdhetnek, romlanak a spermogram mutatók, meddőség és merevedési zavarok alakulhatnak ki” – magyarázta az urológus a Gazeta.ru-val folytatott beszélgetésben.

Szerinte a férfiaknak jobb, ha boxert vagy alsónadrágot viselnek. Az elsőt sportolás vagy fizikailag aktív életmód során lehet viselni, a másik pedig kényelmesebb viselet lehet a mindennapi életben, vagy amikor az ember pihenéssel tölti az időt. Azt is fontos megjegyezni, hogy a rövidnadrágban és takaró alatt alvás túlmelegítheti a herezacskót, amely negatívan befolyásolja a spermatogenezis folyamatát.

„Amikor a herezacskó szabad állapotban van és nem összenyomott, javul a herék véráramlása” – zárta az orvos.

Elolvasom a cikket