Gulyás Gergely: Háborúra készül Európa – mi a békét pártoljuk

Nem támogatjuk az illegális migrációt – jelentette ki a Kormányinfón Gulyás Gergely. Utalt arra, az Európai Bizottság napi hat millió forintnyi euróra bünteti hazánkat, mert nem hajlandó magára venni az erőszakos bevándorlók istápolását.

Gulyás Gergely közölte, a kabinet tegnapi ülésén értékelte a háborús helyzetet, ami részben a frontvonalakra, azok változására és Európa reakcióira fókuszált. Közölte, úgy látják, a helyzet egyre nehezebb és szörnyűbb. Ennek több oka van, az egyik, hogy az ukrán hadsereg azokat az állásokat, amelyek az elmúlt másfél- két évben kialakultak, egyre nehezebben tudja oltalmazni, s ennek következménye a kényszersorozás. Akár Kárpátalján, akár máshol – fogalmazott.

A miniszter hangsúlyozta, hazánk nem ad ki senkit, aki itt Ukrajnából menekültként tartózkodik. A nagyobb nehézségnek a nyugat-európai hozzáállást nevezte, minőségileg új helyzet Manfred Weber kötelező európai sorkatonai szolgálatról szóló nyilatkozata. A NATO-ukrán misszió konkrét intézményi veszélyt jelent – húzta alá Gulyás Gergely.

Közölte, teljességgel felelőtlennek tartják a katonai beavatkozásról szóló baloldali és liberális nyilatkozatokat, továbbá azt is érzékelik, hogy az európai választások egyik legfontosabb tétje is ez. A józan észnek kell teret kapnia – mondta.

A Kormányinfón ugyancsak jelenlévő Vitályos Eszter úgy fogalmazott, az elmúlt két hétben számos fejlesztés és beruházás valósult meg. A legfontosabbak közé sorolta, hogy átadták a Mol tiszaújvárosi komplexumát melyet a magyar állam is támogatott. Megemlítette, az elmúlt két hétben huszonnyolc milliárd forintot meghaladó összegben valósultak meg újabb beruházások, így egyebek mellett óvoda és bölcsőde építések, felújítások, közútfejlesztési és kulturális fejlesztések.

A kormányszóvivő a digitális állampolgárság programmal kapcsolatban hangsúlyozta, már elérhető ennek honlapja, ami bemutatja a projektet. Az állampolgárok minden olyan jogosultsággal rendelkeznek majd a digitális térben, mint a fizikai valójukban. A digitális állampolgárság részleteiről itt írtunk.

Elolvasom a cikket