Katalin hercegné felháborította az embereket

MH
2024. május 23. csütörtök. 11:13

Úgy tűnik, hogy a királyi család tagjairól mostanában előszeretettel készítenek festményeket. A Károly királyról készült portrét nemrég mutatták be, és most Katalin hercegné is meg lett festve. Az emberek azonban nem rajonganak a Vilmos herceg feleségéről készült darabért, sőt, egyenesen szörnyűnek tartják.

A brit-zambiai művész, Hannah Uzor készítette el Katalin hercegné új portréját – akiről nemrég derült ki, mikor térhet vissza a munkába – , amit a Tatler Magazin a címlapjára tett. A festmény pedig egy csapásra népszerű lett, bár nem a jó értelemben. Az emberek ugyanis szönyűnek találják az elkészült művet.

„Ez a portré borzalmas, annyi csodálatos művész van, biztosan találtak volna egy jobbat”

– írta az egyik hozzászóló. „Nagyon gyenge portré, amely egyáltalán nem tükrözi a walesi hercegnő szépségét és eleganciáját” – fejtette ki a véleményét egy másik. „Nem vagyok Katalin-rajongó, de ez a portré sértő” – szól a harmadik meglátás. Az internet népének az egyöntetű véleménye az, hogy az elkészült mű kicsit sem hasonlít Katalin hercegnére.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a királyi család tagjai hogyan fogadták a festményt, amelyről az igazán kritikus kommentelők egyike úgy véli, hogy „középiskolai művészeti osztály szintje”. Katalin hercegné sem fejtette még ki a véleményét, de egészen valószínű, hogy nem ezzel van elfoglalva: nemrég újabb részletek derültek ki a hasi műtétjéről. Mint ismert, Vilmos felesége márciusban jelentette be, hogy rákos megbetegedéssel küzd.

Elolvasom a cikket