A szakértő szerint ez a legjobb védekezés az Alzheimer-kór és demencia ellen

A gránátalmában, az eperben és a dióban található, urolitin A nevű anyag javítja a memóriát, és segít az Alzheimer-kór kezelésében. Ez derül ki az Alzheimer’s & Dementia című folyóiratban megjelent tanulmányból, amelyről a Life.ru is írt.

Számos olyan betegség, amelytől az agyban lévő idegsejtek elvesznek, a mitokondriumok működési zavarának, más néven mitofágiának a kialakulásával is jár. Ez azt okozza, hogy az agy nehezen tisztítja ki a sérült mitokondriumokat, a sejtek energiatermelését biztosító struktúrákat. Ahogy ez a törmelék tovább halmozódik, az agyműködés romlik.

A nikotinamidribozid (a NAD étrend-kiegészítő) segít eltávolítani a sérült mitokondriumokat az agyból, többek között a Parkinson- és az Alzheimer-kór esetében. Miután egereken végeztek vizsgálatot, a tudósok megállapították, hogy az urolitin A nevű anyag ugyanilyen hatékony. Pozitív dinamikát hozott a rágcsálók memóriaproblémáiban és a betegség egyéb tüneteiben. A gránátalma az urolitin A forrása, de a konkrét, javasolt fogyasztási adagot a szakértők nehezen tudták megnevezni, de azt javasolják, hogy a stabil védőgát kialakulásához naponta egynél több gránátalmát szükséges fogyasztani. A pontos dózis meghatározásához az anyag hatását emberekkel végzett kísérletekben kell nyomon követni. Az urolitin A étrend-kiegészítők formájában is megtalálható, de további kísérletek szükségesek a biztonságosságuk bizonyítására.

Elolvasom a cikket