A tavalyi siker után a Karinthy Színház újra megrendezi a Nemzetközi Történetmesélő Fesztivált

Az I. Karinthy New Wave Fesztiválon, amelyet június 1. és 8. között rendeznek, a szervezők célként tűzték ki a külföldi és hazai színházi alkotók közötti párbeszéd kezdeményezését. Ez alkalommal három külföldi rendező (Marfa Gorvits, Enrico Bonavera és Ilja Bocsarnikovsz) három különböző színházi műfaj képviseletében érkezik a Karinthy Színházba, hogy hat-tíz magyar színésszel dolgozzon hat napon keresztül, egy színházi laboratórium keretein belül.

A hetedik napon, június 8-án, 18 órakor minden csoport egy húszperces előadást mutat be. Az idén Luigi Pirandello Hat szereplő szerzőt keres című drámáját kapják a rendezők, amelynek fő témája a színház és a való élet közötti átjárhatóság. Ily módon az először megrendezésre kerülő fesztivál a színház csodájának ünnepe is egyben.

A június 8-i bemutatót követően 20 óra 30 perces kezdéssel egy kerekasztal-beszélgetésre invitálják a nézőket a fesztivál zárásaként.

A tavalyi, elsöprő siker után ismét megrendezésre kerül a Nemzetközi Történetmesélő Fesztivál Berecz András fővédnökségével. Idén három mesemondó egy és ugyanazon kultúrából érkezik a XI. kerületi teátrumba, hogy történeteikkel elvarázsolják a közönséget: főszerepben az ír történetmesélés! Colin Urwin, Jack Lynch és Joe Brennan angol nyelvű előadásait magyar nyelvre tolmácsolva hallgathatják a nézők.

Az esemény hivatalos megnyitója 2024. június 4-én 15 órakor lesz. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. Június 4-én 22 órától a fesztiválon résztvevőknek közönségtalálkozót szerveznek az aulában a történetmesélőkkel és Berecz Andrással. Az eseményt 2024. június 5-én 21 órakor kerekasztal-beszélgetéssel zárják, amelynek moderátora idén is Berecz András.

Az izgalmas eseménysorozatokra elkezdődött a jegyértékesítés.

Elolvasom a cikket