Ez az alkohol erősíti az ereket, és megőrzi a fiatalságot

A Harvard Egyetem tudósai által végzett tanulmány szerint a száraz bor rendszeres fogyasztása lassítja az öregedési folyamatot.

A vizsgálatban több mint 14 ezer nő vett részt. Mint kiderült, a fiatalság megőrzése mellett a száraz bor 28 százalékkal csökkenti az időskori krónikus betegségek kockázatát is. Ez annak köszönhető, hogy a bor polifenolokat tartalmaz, amelyek antioxidáns hatásúak és kedvezően befolyásolják a szíverek állapotát.

A tudósok hangsúlyozzák, hogy a vörösbor nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz, amelyek kulcsszerepet játszanak az öregedési folyamatok lassításában. A szőlő erjedési folyamata során, ami már nagyon hasznos, a polifenolok és a tanninok koncentrációja drámaian megnő. Ennek eredményeképpen ezek az elemek megvédik a test sejtjeit a szabad gyökök okozta károsodástól, csökkentik a gyulladást, és lassítják a bőrsejtek és a belső szervek öregedéssel összefüggő elváltozásait.

A vörösbor összetételében lévő hatóanyagok tonizálják az idegrendszert, erősítik az ereket, és javítják az agy vérellátását. Emellett az ital összetevői növelhetik a szervezet inzulinérzékenységét, ezáltal biztosítva a 2-es típusú cukorbetegség megelőzését.

Megjegyezzük, hogy a szőlő héja resveratrolt tartalmaz, egy olyan kémiai vegyületet, amely segít csökkenteni a bőr öregedését. Ezért a szőlő minden formában jót tesz a fiatalságnak.

Elolvasom a cikket