Leonardo Di Caprio súlyos mentális betegséggel küzd

Leonardo Di Caprio nemcsak híres szerepeivel lopta be magát a köztudatba, hanem azzal is folyton feltűnést kelt, hogy mindig 25 év alatti partnert választ magának. Ha a jelölt betölti a bűvös 25-öt, a színész a szakítás mellett dönt. Bár ez a mai világban már nem olyan meglepő, Di Caprio esetében nyomos ok áll a döntése hátterében – írja a Life.hu.

Leonardo Di Caprio párválasztási szokását nagyban befolyásolja mentális betegsége, amellyel gyermekkora óta küzd. A színész ugyanis úgynevezett obszesszív-kompulzív zavarban szenved, amelyről sokáig azt hitte, hogy gyerekkorában sikerült elhagynia, azonban amikor az Aviatorban vállalt szerepet, újra fellángolt a betegsége. A kényszeres viselkedéssel és magatartászavarral járó betegség esetenként kihathat a beteg párkapcsolataira is. A betegek fejében lehet egy visszatérő gondolat, van, aki azt érezheti, hogy nem áll készen, nem elég érett egy komoly kapcsolathoz, vagy úgy kezd viselkedni, hogy a másik végül elhagyja.

A színész mindent megtesz, hogy szembeszálljon betegségével, gyógyszereket szed, terápiára jár és egyébként nyíltan vállalja problémáját a nyilvánosság előtt is – írja az Express.

Elolvasom a cikket