Megnevezték a konyak fő egészségügyi előnyeit

A szakemberek elmondták, melyek a konyak hasznos tulajdonságai, és mennyit lehet belőle fogyasztani.

A legjobb konyak egy elit ital, amelyet egyedi technológiával, különleges szőlőfajtákból készítenek. Például a fehér Uni Blanc fajtából.

Sok tannin

Növeli az immunitást, segíti a szervezetet a C-vitamin asszimilációjában, melegítő hatású. És ennek következtében a hideg évszakban néhány csepp konyak hatékony eszköz lehet a megfázás megelőzésére.

Javítja a gyomor működését

A konyak rendszeres és mérsékelt használatával javíthatja az étvágyat és az anyagcserét, serkenti a gyomornedv termelését, és elpusztítja a baktériumokat a gyomor-bélrendszerben. Emellett a konyak segít enyhíteni a gyomorgörcsöket.

Erősíti az idegrendszert

Egy kis adag konyak este semlegesíti az álmatlanságot, oldja a feszültséget egy nehéz nap után, és segít ellazulni.

Megelőzi a szív- és érrendszeri betegségeket

Azok az emberek, akik kis adagokban konyakot isznak, kevésbé hajlamosak az érelmeszesedésre és a szívkoszorúér-betegségre.

Fájdalomcsillapító hatás

Néhány csepp konyak egy kanál cukorral megszünteti a fogfájást vagy a fejfájást.

Hasznos a kozmetológiában

A konyakot bóraxot és glicerint tartalmazó maszkhoz is adhatjuk, hogy eltávolítsuk a pattanásokat. Segít tisztítani a bőrt, és erősíti a hajat.

Amint azt a szakértők megjegyzik, hasznos, sőt terápiás tulajdonságai csak az érlelt konyaknak vannak. Ilyen célokra érdemes érlelt, minimum ötcsillagos konyakot vásárolni. A mérsékelt adag pedig heti három-négyszer 30–40 ml. Vagyis nem mindennap és csak egy kis mennyiség.

Hátrányok

Kalóriadús

Az ital kalóriatartalma magas, ezért ne igyák azok, akik fogyni szeretnének.

Erősen csökkentheti vagy emelheti is a vérnyomást

Sajnos az egyszerre 30–40 ml-nél nagyobb adagok vérnyomásproblémákhoz vezethetnek.

Növeli az étvágyat

A konyak nagy dózisban történő fogyasztása után olyan étvágyat ébreszthet, amelyet nehéz kielégíteni.

A konyaktól való mérgezés lassabban vehető észre

A tanninok miatt a konyak sokkal lassabban oldódik a szervezetben, mint más, magas alkoholfokú italok. Ez pedig azért veszélyes, mert a konyakot nagyon könnyű túlzásba vinni.

Cukorbetegségben, krónikus betegségekben, epekőbetegségben szenvedők ne igyanak konyakot.

Elolvasom a cikket