Nagy bejelentést tett a Buckingham-palota

A jelenlegi brit miniszterelnök, Rishi Sunak bejelentette az idei brit parlamenti választások időpontját: július 4-ét jelölték ki hivatalos dátumként. A brit lakosság ezúttal a parlament alsóházának összetételéről dönt, összesen 650 parlamenti képviselőt fognak megválasztani – olvasható az Elle.hu oldalán.

A fontos esemény hírére III. Károly király és Kamilla királyné is reagált.

A brit királyi család erről döntött

A Buckingham-palota bejelentette, hogy III. Károly király és Kamilla királyné fontos lépésre szánta el magát, miután tudomást szereztek a szavazás időpontjáról.

A Buckingham-palota szóvivője így nyilatkozott: „A miniszterelnök nyilatkozatát követően a királyi család úgy döntött, hogy – a szokásos eljárásnak megfelelően – elhalasztja azon hivatalos kötelezettségeit és látogatásait, amelyek elterelhetik a figyelmet a választási kampányról. Őfelségeik őszinte bocsánatkérésüket fejezik ki mindazoknak, akiket ez érinthet.”

Mindez azt jelenti, hogy a következő hetekben III. Károly király és Kamilla királyné nem vesz részt olyan, nagyobb horderejű programokon, amelyek esetleg nagyobb figyelmet kaphatnak, mint a választások. Ez egyébként nem újdonság, a néhai II. Erzsébet királynő is hasonlóképpen járt el ezekben az időszakokban.

III. Károly király számára fontos, hogy zavartalanul teljenek a következő hetek, és a bennfentesek szerint a döntés hátterében állhat az is, hogy a miniszterelnök, Rishi Sunak rendszeresen egyeztet az uralkodóval.

Elolvasom a cikket