Orbán Viktor: Az orosz veszélyre való hivatkozást én az európaiak háborúba való belépésének előkészületi manővereként értelmezem

A miniszterelnök közölte: a háború elleni egyetlen orvosság, ha az áldozatul kiszemelt ország képes erőt mutatni, hogy eltántorítsa a potenciális támadót. „Ezért mondják, hogy ha békét akarsz, készülj a háborúra. Hadsereg, katonai készülstég, önvédelmi képesség szükséges a békéhez. A magyar nemzeti hadsereg még nem elég erős, de dolgozunk rajta” – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor szerint az orosz hadsereg ma komoly, nehéz háborút vív Ukrajnával, amelyet nem tud legyőzni. „A NATO ereje nem összehasonlítható Ukrajnáéval, ezért nem tartom logikusnak, hogy az az orosz hadsereg, amely nem tudja legyőzni Ukrajnát, megtámadná a NATO-t. Provokációk persze lehetnek, de a NATO védelmi szövetség, ezért egy országként sorakozna fel a megtámadott mögött. Az orosz veszélyre való hivatkozást én az európaiak háborúba való belépésének előkészületi manővereként értelmezem” – szögezte le a kormányfő.

Ami ma Brüsszelben és Washingtonban történik, az a hangulati előkészítése a háborúba való belépésnek, emelte ki Orbán Viktor.

Sodródik Nyugat-Európa a háborúba, amelyet a sajátjának értelmez, mutatott rá a kormányfő.

Elolvasom a cikket