Sorsdöntő tárgyalásokba kezdett III. Károly király

A sussexi herceg és hercegné címei ellentmondásosnak bizonyultak, miután a pár lemondott a dolgozó királyi család szerepéről.

Az Egyesült Államokba költözésük után a palota szembesült azokkal a felhívásokkal, hogy a párt meg kellene fosztani a címeitől. A források szerint ez III. Károly király számára is téma volt az elmúlt hetekben, Vilmos herceg pedig „hosszas” beszélgetéseket folytatott erről apjával.

A Sussexek büszkén ültek a „herceg” és „hercegné” feliratú székeken a legutóbbi nigériai körútjuk során, és állítólag „örültek”, hogy királyi címeik láthatóak.

A Mirrornak nyilatkozva Tom Quinn királyi író és szakértő azt mondta, hogy a király és Vilmos herceg „hosszasan tárgyaltak arról, hogy megfosszák Meghant és Harryt a királyi címüktől, de attól tartanak, hogy ez visszafelé sülne el, és rontana a helyzeten”.

Quinn úr hozzátette: „Az utolsó dolog, amit szeretnének, hogy a renitens királyi családtagoknak legyen még valami, ami miatt panaszkodhatnak. Vilmos és apja tudják, hogy Meghan és Harry még a királyi címük nélkül is úgy utazgatna tovább a világban, mintha királyi családtagok lennének, és a világ legtöbb embere továbbra is szívesen látná őket.”

Amikor a pár 2020-ban visszalépett a magas rangú, dolgozó királyi családtagok szerepéből, megtartották a sussexi hercegi és sussexi hercegnői címüket, de már nem emlegették őket őfelsége vagy királyi fenségként.

Az év elején Sussexék megduplázták a királyi családdal való kapcsolatukat, amikor újraindították weboldalukat, amelyet Sussex.com-nak neveztek el, és a királyi címüket, valamint egy címer képeit használták.

A weboldalon a pár képe és a szöveg van egymásra helyezve: „Harry herceg és Meghan hercegnő, Sussex hercege és hercegnéje hivatala”.

A landing page tartalmazza továbbá a megbízólevelüket, rövid leírásukat, valamint híreket a tevékenységeikről, például a közelmúltbeli nigériai útjukról.

Elolvasom a cikket