Távozásra szólították fel Ursula von der Leyent

„Biztos vagyok benne, hogy von der Leyen helyére az Európai Bizottság élén egy ésszerűbb és elfogadhatóbb személy kerül” – mondta Annemans újságíróknak.
Szerinte von der Leyen a „zöld” ideológia híve, ami a Green Deal program elfogadásában nyilvánult meg a legvilágosabban.

„Az elmúlt öt év szimbóluma nem térhet vissza többé az Európai Bizottság élére. Az ID további célja a migrációs paktum megsemmisítése” – mondta a belga politikus egy sajtótájékoztatón.

Az EP Identitás és Demokrácia frakciójának politikusai Prágában találkoztak, hogy támogatásukról biztosítsák cseh képviselőjüket, a Tomio Okamura vezette Szabadság és Közvetlen Demokrácia Pártját (SPD), amely választási nagygyűlést tartott a cseh fővárosban.

Tomio Okamura a konferencián elmondta, hogy a személyazonossági program kulcselemei a demokrácia, a szuverenitás, a nemzeti identitás, a nemzeti sajátosságok tiszteletben tartása és a szabadság.

„Az Európai Uniónak támogatnia kell az alapvető szabadságjogokat, de a tagállamoknak szuverének kell maradniuk” – hangsúlyozta a cseh politikus, akinek beszédét a ČTK hírügynökség ismertette.

Az SPD a legutóbbi európai parlamenti választásokon a cseh választók 9 százalékának támogatását kapta, és két képviselőt sikerült bejuttatnia az Európai Parlamentbe.

Elolvasom a cikket