Varga Mihály: A kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett

MH/MTI
2024. május 24. péntek. 12:24

A kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett, az elmúlt évtizedben a magyar gazdaság teljesítménye nőtt, miközben az adóelvonás mértéke csökkent – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyarország tíz legnagyobb adózója elismerés átadó ünnepségén pénteken Budapesten.

A tíz legnagyobb adózó által befizetett adó teljes összege tavaly 1400 milliárd forint volt, amely jelenértékben is húsz százalékkal haladja meg a 22 évvel ezelőtti, 400 milliárd forintos összeget – ismertette a tárcavezető.

Varga Mihály 2002 után második alkalommal adta át a legnagyobb adózóknak járó emléklapot.

A miniszter hangsúlyozta: az Európai Unióban Magyarország érte el az egyik legnagyobb gazdaságfehérítést, az áfa-rés mértéke a 2010-es 22,3 százalékról 4,4 százalékra, a GDP-arányos adóelvonás mértéke negyven százalékról 35 százalékra csökkent.

Tavaly Magyarország tíz legnagyobb adózója az Audi Hungaria Zrt., a K&H Bank Zrt., a Magyar Telekom Nyrt., az MBH Bank Nyrt., a MOL Nyrt., az OTP Bank Nyrt., a Raiffeisen Bank Zrt., a Richter Gedeon Nyrt., a Szerencsejáték Zrt. és az UniCredit Bank Zrt. volt.

Elolvasom a cikket