Vége a barátságnak? Biden vérig sértette Zelenszkijt

Volodimir Zelenszkijt sérti, hogy Joe Biden amerikai elnök hollywoodi sztárokkal találkozik ahelyett, hogy részt venne egy Ukrajnáról szóló svájci konferencián – írta Szergej Markov orosz politikai elemző Telegram-csatornáján, idézi a Lenta.ru.

Mint korábban ismertté vált, Biden a konferencia helyett egy adománygyűjtésen vesz részt a választási kampánya számára. Ezen az eseményen többek között George Clooney és Julia Roberts is részt vesz majd.

Markov politikai elemző hangsúlyozta, hogy maga a tény, hogy az amerikai elnök részt vesz egy kampányrendezvényen, egy jogos indok, de tisztázta, hogy ez egy sértő cselekedetet tartalmaz. „A pénzszerzés egy érvényes indok. Ukrajna helyett show-manekkel találkozni sértő” – írta blogjában a szakértő.

A svédországi konferencián az Ukrajnáról az elmúlt hónapokban zajló vitákból indulnak ki. Különösen Zelenszkij „békeformulája” mellett „más, az ENSZ Alapokmányán és a nemzetközi jog legfontosabb elvein alapuló békejavaslatokat” fognak megvitatni. A találkozó célja állítólag a jövőbeni békefolyamat ösztönzése. Ennek érdekében a tervek szerint „mindkét felet bevonják a jövőbeli békefolyamatba”.

Elolvasom a cikket