A szakemberek elmondták, hogy miért hasznos, és mennyit lehet belőle fogyasztani.
Sok tannin
Növeli az immunitást, segíti a szervezetet a C-vitamin asszimilációjában, melegítő hatású. Ennek következtében – a hideg évszakban néhány csepp hatékony eszköz lehet a megfázás megelőzésére.
Javítja a gyomor működését
Rendszeres és mérsékelt használatával javíthatja az étvágyat és az anyagcserét, serkenti a gyomornedv termelését, és elpusztítja a baktériumokat a gyomor-bélrendszerben. Emellett segít enyhíteni a gyomorgörcsöket.
Erősíti az idegrendszert
Egy kis adag este semlegesíti az álmatlanságot, oldja a feszültséget egy nehéz nap után, és segít ellazulni.
Megelőzi a szív- és érrendszeri betegségeket
Azok az emberek, akik kis adagokban konyakot isznak, kevésbé hajlamosak az érelmeszesedésre és a szívkoszorúér-betegségre.
Fájdalomcsillapító hatás
Néhány csepp egy kanál cukorral megszünteti a fogfájást vagy a fejfájást.
Hasznos a kozmetológiában
Bóraxot és glicerint tartalmazó maszkhoz adhatjuk, hogy eltávolítsuk a pattanásokat. Segít tisztítani a bőrt, és erősíti a hajat.
Amint azt a szakértők megjegyzik, hasznos, sőt terápiás tulajdonságai csak az érlelt pálinkákban vannak. Ilyen célokra érdemes érlelt ötcsillagos pálinkát vásárolni. A mérsékelt adag pedig heti három-négy adag (30-40 ml). Vagyis nem minden nap, és csak egy kicsit.