A pálinka előnyei

A szakemberek elmondták, hogy miért hasznos, és mennyit lehet belőle fogyasztani.

Sok tannin

Növeli az immunitást, segíti a szervezetet a C-vitamin asszimilációjában, melegítő hatású. Ennek következtében – a hideg évszakban néhány csepp hatékony eszköz lehet a megfázás megelőzésére.

Javítja a gyomor működését

Rendszeres és mérsékelt használatával javíthatja az étvágyat és az anyagcserét, serkenti a gyomornedv termelését, és elpusztítja a baktériumokat a gyomor-bélrendszerben. Emellett segít enyhíteni a gyomorgörcsöket.

Erősíti az idegrendszert

Egy kis adag este semlegesíti az álmatlanságot, oldja a feszültséget egy nehéz nap után, és segít ellazulni.

Megelőzi a szív- és érrendszeri betegségeket

Azok az emberek, akik kis adagokban konyakot isznak, kevésbé hajlamosak az érelmeszesedésre és a szívkoszorúér-betegségre.

Fájdalomcsillapító hatás

Néhány csepp egy kanál cukorral megszünteti a fogfájást vagy a fejfájást.

Hasznos a kozmetológiában

Bóraxot és glicerint tartalmazó maszkhoz adhatjuk, hogy eltávolítsuk a pattanásokat. Segít tisztítani a bőrt, és erősíti a hajat.

Amint azt a szakértők megjegyzik, hasznos, sőt terápiás tulajdonságai csak az érlelt pálinkákban vannak. Ilyen célokra érdemes érlelt ötcsillagos pálinkát vásárolni. A mérsékelt adag pedig heti három-négy adag (30-40 ml). Vagyis nem minden nap, és csak egy kicsit.

Elolvasom a cikket