A táplálkozási szakemberek megnevezték a legegészségesebb terméket

Táplálkozástudományi szakemberek megnevezték az emberi egészség szempontjából leghasznosabb terméket, amely tartalmazza az egészséghez szükséges legtöbb elemet. A hétköznapi csirketojásról van szó.

Erre a következtetésre a dallasi Akadémiai Orvosi Tudományok Központjában jutottak – írja a Sursorinfo.

A szakértők szerint a tojás hatalmas mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Többek között van benne kolin, vas, állati fehérje és cink, folsav és B12-vitamin.

A csirketojás rendszeres fogyasztása szabályozhatja az étvágyat, javíthatja az agy egészségét és működését.

Fogyasztása segít a látás megőrzésében és a csontok erősítésében is.

A terhes nők számára pedig azért hasznos a tojás, mert megvédheti a magzatot a születési rendellenességektől.

Elolvasom a cikket