Fantasztikus óhaj

Fantasztikus óhaj látott napvilágot: az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) EP-listavezetője szerint jót tenne Európának, ha a magyar miniszterelnök vezetné a brüsszeli bizottságot. Magyarán Orbán Viktor váltaná Ursula von der Leyent. Harald Vilimsky, a párt főtitkára szerint a magyar miniszterelnök személye garancia arra, hogy az illegális migráció a jelenlegi intenzitással nem folytatódhat.

Harald Vilimsky szerint Orbán Viktor „az egész EU-estabilishment antitézise”. Tudjuk jól, a 27 tagállamból 26 Orbán-ellenes politikát képvisel, magyarán migráció-, gender- és háborúpárti. A magyar kormányfő legutóbb például a brüsszeli konzervatív konferencián mondta azt, hogy az unió vezetői nem teljesítik ígéreteiket. Emlékezetes, „Megígérték, hogy fejlesztik a mezőgazdaságot, erre most egész Európában szenvednek a gazdák. A migrációs krízis megoldásáról is beszéltek, a helyzet azonban jelenleg rosszabb, mint valaha volt. Végül a háború lezárásáról szóló ígéretüket sem tudták teljesíteni”.

Ezek tények, de az EU-ban úgy tesznek, mintha mindez nem létező lenne. Épp olyan, mint a jogállamiság. Aminek ugyan nincs definíciója, ergo számon se lehet kérni senkin, rajtunk, magyarokon mégis mindig igyekeznek leverni, holott maga Gyurcsány vallotta meg az igazságot a tévé nyilvánossága előtt, hogy a jogállamiság nem más, mint egy politikai, ideológiai lózung, amely csak arra jó, hogy Magyarországtól különböző – mondvacsinált – kifogásokra hivatkozva meg lehessen vonni a neki járó uniós forrásokat. S a Donáth Annák, a Cseh Katalinok és Dobrev Klárák oly büszkék legyenek, hogy akadályozzák saját hazájuk fejlődését. Akadályozhassák azt, amiért beléptünk az Unióba, a béke, a jólét szolgálatát. Mindezt csak azért, hogy megbuktassák Orbánt, hogy nyilvánvalóan rosszabb életkörülményeket teremtsenek az ország lakói számára a jelenleginél. Abban a pillanatban, ha nem Oroszországtól vesszük a gázt, képtelenek lennénk tartani a rezsicsökkentést, amely első lépésben 181 ezer forint plusz költséget jelentene a családoknak havonta. Mindennek ellenére Orbán Viktor nemcsak a migrációtól védte meg az országot, hanem a gazdasági stabilitást is fenntartotta, biztonságot és a jövőbe vetett hitet adva az embereknek.

Mindez talán arra is magyarázat, hogy a magam részéről nem igazán szeretném, hogy Orbán Viktor töltse be az Európai Bizottság elnöki tisztét. Hallatlanul büszke vagyok arra, hogy Harald Vilimsky ezt a javaslatát nyilvánosságra hozta, mert egyetlen magyar számára sem kérdés, hogy Orbán Viktort nagyszerű bizottsági elnök lenne. És az sem lenne kérdés, hogy közreműködésével az Európai Unió a százmilliók számára rokonszenves szuverenista politikát folytatna, amely hazánknak is nagyon jó lenne. Abban azonban nem vagyok biztos, hogy hazánknak nincs nagyobb szüksége most Orbán Viktorra, mint Brüsszelnek.

Az osztrák politikus korábban már az Európai Parlamentben is kiállt a magyar kormányfő mellett. Egy vitában arról beszélt, hogy Orbán Viktort Brüsszelben azért veszik célba, mert nem baloldali és nem háborúpárti, mint „egyesek” az Európai Parlamentben. Tiszteletet kért Magyarországnak, és abban bízott, hogy az Orbán iránti tiszteletből több lesz a júniusi európai parlamenti választás után.

Vilimsky a Der Standard által ismertetett interjúban azzal is fenyegetett, ha az Osztrák Szabadságpárt kormányra kerül, leállítaná az ország uniós hozzájárulási befizetéseit. „Minden utazás az első lépessel kezdődik”, hangoztatta, utalva arra, hogy amennyiben az osztrák kormány ilyen döntést hozna, „valaminek történnie kell”. Mindezt azzal indokolta, hogy Ausztria nettó befizető, utalt Ukrajna katonai támogatására, valamint arra, hogy a jelenlegi bizottsági elnök, Ursula von der Leyen SMS-ben 35 milliárd euróért rendelt a koronavírus ellen oltóanyagot az EU lakossága számára. Ami maga a nyakig érő korrupció.

Ausztriában ősszel rendezik a soron következő parlamenti választásokat. Az FPÖ jelenleg nagy fölénnyel vezeti az osztrák parlamenti pártok népszerűségi listáját. A legfrissebb felmérések szerint a megkérdezettek többsége egy FPÖ vezette, a jobboldali kormánypárt Osztrák Néppárttal (ÖVP) alkotott koalíciót szeretne.

Az már csak hab lenne a tortán, ha sikerülne Orbán óhaját teljesíteni, és tényleg le lehetne váltani az EU föderalista vezetőit.

De kéretik a Jóistentől, Orbán maradjon meg nekünk, ameddig csak lehet.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket