Megnevezték a szívre legveszélyesebb alkoholos italt

375 milliliter sörben a megengedett napi fémdózis van, és ennek rendszeres túllépése kardiopátia kialakulásához vezet.

Mint az orvosok elmagyarázzák, a sör a nagy mennyiségű szén-dioxid miatt nagyon gyorsan felszívódik. Az erek nagyon gyorsan megtelnek és megnő a térfogatuk. A nagy mennyiségű folyadék fogyasztása visszerek kialakulásához és a szív megnagyobbodásához vezet.

A söralkoholizmus kialakulása legfőbb jelének a szakértők azt nevezik, hogy képtelenek pihenni vagy barátokkal ülni e nélkül az ital nélkül. A második szakaszt a napi sörfogyasztás jelzi bármilyen adagban, még a legkisebb adagban is.

Amikor megpróbálják csökkenteni a sörfogyasztás mennyiségét vagy teljesen lemondani róla, az ilyen emberek az alkoholszindróma összes tünetét észreveszik – kézremegés, szájszárazság, fejfájás, gyengeség és izzadás. Ha szó szerint néhány korty sör segít enyhíteni és visszatérni a normális állapotba – itt az ideje felkeresni egy addiktológust.

Az emberi szív számára a legbiztonságosabb ital a vörösbor. Az optimális adag a szervezet számára, amely nem okoz kárt – egy pohár legfeljebb heti három-négy alkalommal.

Elolvasom a cikket