Megölte szüleit egy férfi Budapesten

A megalapozott gyanú szerint egy középkorú férfi néhány napja éles és hegyes eszközzel olyan súlyosan bántalmazta idős szüleit, hogy a sértettek életüket vesztették – írta szombaton a Központi Nyomozó Főügyészség. Mint közleményükből kiderül, miután a hatóságok pénteken megtalálták a holttesteket, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói megjelentek a bűncselekménnyel gyanúsított férfi – ugyancsak IV. kerületi – lakásánál.

Ekkor a férfi előrántott egy tekintélyes vadásztőrt, majd azzal szó nélkül rögtön a mellette álló egyik rendőr mellkasa irányába szúrt. Szerencsére az egyenruhás időben észlelte a támadást, így volt ideje hátralépni, míg társai sokkoló és testi kényszer alkalmazásával a férfit elfogták, majd megbilincselték.

A Központi Nyomozó Főügyészség a férfit – őrizetének elrendelését követően – gyanúsítottként hallgatta ki több ember, részben hivatalos személy sérelmére, hivatalos eljárása alatt, részben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt. A szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel letartóztatásának elrendelését indítványozták.

Elolvasom a cikket