Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel

Az Év fagylaltja versenyt idén Kecskeméten rendezték meg, ahol a versenyzők a nézők előtt készítették el versenymunkáikat, hogy a fogyasztók is jobban megismerhessék a fagylaltkészítés rejtelmeit – áll a közleményben.

Az Év fagylaltja versenyre idén rekordszámú, 90 fagylalt érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylaltjaival együtt összesen 130 féle fagylalt volt kóstolható az egész napos rendezvényen.

A fagylaltokat cukrászmesterekből álló szakmai zsűri, közönségzsűri és a szakmai szervezetek zsűrije is értékelte.

Ezüstérmet kapott a „Meggyes pekuccino”, Vadócz Jenő fagylaltja (Promenád Kávéház, Balatongyörök), a bronzérmet pedig a „Szerenád” nevű fagylalt kapta, Damniczki Balázs alkotása (Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár).

A mentes kategória aranyérmét a „Sárgabarack lime maracuja”, Marsa Éva Heléna fagylaltja kapta (Vanília & Gelarto, Nagykőrös). A – házigazda Kecskemét tiszteletére meghirdetett – sárgabarack kategória győztese a „Mámoros marillen” lett, Márton Sándor alkotása (Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred).

A közönségdíjat a „Kecskeméti sárgabarackos gombóc dióbundában”, Szabados Norbert fagylaltja kapta (König-Units Kft., Üllő), Kecskemét Megyei Jogú Város különdíját pedig a „Kecskeméti mosolygós barack”, Pokoraczki Ágnes alkotása (Bahama Kézműves Fagyizó, Újfehértó).

Elolvasom a cikket