Védekezés a melegben a magas vérnyomásban szenvedők számára

„A hőség előtt meg kell látogatni a szakembert, és alá kell vetni magunkat egy standard vizsgálatnak a kiszáradás és a hőguta kockázati tényezőinek azonosítására. Ha magas a vérnyomása, különösen fontos, hogy a meleg időjáráshoz megfelelő kezelési módot válasszon a szabályozására. A hőségben az erek kitágulása miatt a vérnyomás csökkentésére szolgáló gyógyszerek erősebben hathatnak, de önállóan megváltoztathatják a terápia rendszerét, mivel számos eszköz törlése a hipertóniás válság kialakulásához vezethet” – magyarázta Jaroszlav Ashikhmin kardiológus.

Azt tanácsolta, hogy előre tanulmányozzák a hőguta tüneteit, és ne mulasszák el a mentő hívását, amikor szükséges. A hőségre rendszeres kontrasztzuhanyokkal lehet felkészíteni a szervezetet. De jobb, ha ezt a szokást fokozatosan alakítjuk ki, mintha azonnal hideg vízzel öntöznénk magunkat.

Fontos megjegyezni, hogy az árnyék nem véd meg a hőgutától, mert a fő probléma a levegő hőmérséklete. A házba beépíthet egy inverteres típusú légkondicionálót, amely 23-25 Celsius-fokot tart. A szmogtól való védekezéshez, ami az erdő- és tőzegtüzek magas kockázata miatt lehetséges, fotokatalízissel ellátott légszűrőt kell vásárolnia, amely lebontja a veszélyes gázokat.

Elolvasom a cikket