A szakemberek elárulták a legjobb koleszterincsökkentőt

Bizonyára sokan hallottak már arról, hogy a rostok mennyiségének növelése, valamint a telített zsírok és a cukor mennyiségének csökkentése pozitívan befolyásolhatja a vér koleszterinszintjét. De kevesen tudják, hogy a tea milyen előnyökkel jár ebben a tekintetben.

„A hagyományos tea antioxidánsokat tartalmaz, és olyan egészségügyi előnyökkel jár, mint a rák megelőzése és a koleszterinszint csökkentése” – mondta Lisa Andrews táplálkozási szakértő.

Emiatt a tea egészséges kiegészítője lehet a legtöbb étrendnek.

A legjobb tea a koleszterinszint csökkentésére

A szakértők szerint a zöld tea lehet az egyik legelőnyösebb tea, ha a koleszterinszint csökkentéséről van szó. Más teafajtákkal együtt a legjobb forrása a különböző polifenoloknak, amelyek jótékony antioxidánsokat tartalmaznak – mondta el dr. Wang Na Chung.

Egy 2023-ban készült kis tanulmány kimutatta, hogy azoknál a 2-es típusú cukorbetegségben és nefropátiában (vesebetegségben) szenvedő embereknél, akik naponta három csésze zöld teát ittak, csökkent az összkoleszterinszint.

Egy nemrégiben készült metaanalízis pedig hasonló eredményeket mutatott ki, miszerint a zöld tea fogyasztása jelentősen segíthet csökkenteni mind az összkoleszterinszintet, mind az LDL-koleszterintet (más néven a „rossz” koleszterint).

Mindezek ellenére a tudósok egyetértenek abban, hogy bár a tea fogyasztása jótékony hatással lehet a koleszterinszint csökkentésére, még további kutatásokra van szükség.

Elolvasom a cikket