Az orvos feltárja a szívproblémák hormonális okára utaló tüneteket

Ezek közé tartoznak a súlyváltozás, az alvással, a bőrrel, az emésztéssel kapcsolatos problémák, a hangulatingadozás, a menstruációs zavarok és a hajhullás. Ezt Elena Rimszkaja kardiológus, az orosz Egészségügyi Minisztérium Chazov NMIC kardiológiai intézetének vezető kutatója mondta el.

„A testsúly hirtelen növekedése vagy csökkenése nyilvánvaló okok nélkül, különböző bőrproblémák, például pattanások, szárazság, akné vagy pigmentációs változások. Hormonális problémákra utalhatnak a hangulati változások is: állandó fáradtság, ingerlékenység, depresszió vagy szorongás. Egyes hormonális problémák emésztési zavarokat okozhatnak, beleértve a székrekedést vagy a hasmenést is” – mondta az orvos.

A nők szokatlan változásokat tapasztalhatnak a menstruációs ciklusukban, fájdalmas és rendszertelen menstruációval. Emellett az alvászavarok, a hajhullás vagy a gyors hajnövekedés is hormonproblémákra utalhat.

„Ha ritmuszavar vagy más szívtünetek társulnak a fenti állapotokhoz, jobb, ha nemcsak kardiológust, hanem endokrinológust is felkeresünk, aki felírja a szükséges vizsgálatokat és kezelést” – magyarázta az orvos a Gazeta.ru-nak nyilatkozva.

Elolvasom a cikket