Így vigyük fel a bronzosítót a napbarnított hatásért egész évben

Gondoljunk csak az elhelyezésre, a bőrtípusra és a sminkünk alapjára, és a bronzosító könnyen foltosnak, narancssárgának vagy egyszerűen nem létezőnek tűnhet. Szerencsére rengeteg alkalmazási trükk létezik, amelyek segítségével a legtöbbet hozhatja ki bronzosítójából, és elérheti álmai ragyogását. Olvassa el a bronzosító elhelyezéséről szóló, lépésről lépésre szóló cikkünket a legjobb tippekért!

1. Vegye figyelembe a bőrtónusát

Az első lépés a bőrtónusának megfelelő bronzosító kiválasztása. Néhány dolgot érdemes szem előtt tartani:

Árnyékolás: legfeljebb két árnyalattal sötétebb legyen a bőrénél.

Bőrtónus: olyan bronzosítót válasszon, amely jól illeszkedik az alaptónusához, legyen az meleg, hűvös vagy semleges.

Szín: kerülje a narancssárga árnyalatokat, amelyek bármilyen bőrtónuson természetellenesnek tűnhetnek.

A döntés megkönnyítése érdekében tartsa a bronzosítót a bőréhez. Még jobb, ha vásárlás előtt elmegy egy boltba, és kipróbál néhányat. Ne feledje, hogy télen más árnyalatra lehet szüksége, mint nyáron, attól függően, hogy mennyit tartózkodik a napon.

2. Vegye figyelembe a bőrtípusát

A bőrtónus mellett érdemes figyelembe venni a bőrtípusát is. Bár vannak módok arra, hogy bármilyen terméket hatásossá tegyenek, egyes formulák könnyebbek a bőrtípusának, mint mások.

Zsíros vagy kombinált: ha zsíros vagy kombinált bőrrel rendelkezik, a por alapú bronzosító a legjobb választás, amelyet egy nagyfejű puha ecsettel vigyen fel.

Száraz vagy idősebb bőr: a krém- vagy gél alapú bronzosítók a legjobbak a száraz bőrre; ezeket ujjaival vagy szivaccsal is felviheti. Keverhet egy kis púderes bronzosítót is a hidratálóba, hogy mindenhol ragyogó legyen.

Tökéletesítse technikáját: púder

Ha ecsettel viszi fel a bronzosítót, bőségesen mártsa bele a púderbe, és fújja le a felesleget, mielőtt az ecset hozzáérne a bőréhez. Ezután hajtsa végre a következő lépéseket a púderes bronzosító felviteléhez:

Kezdje a füle tetejétől, és húzza le az ecsetet, körkörös mozdulatokkal az arcán, hogy a bronzosító szépen el legyen dolgozva. Vigyen fel egy keveset a halántékra és az állkapocsvonalra az ecsettel a bőrbe olvadva. Befejezésül enyhén vigye fel a bronzosítót a nyakra, hogy az arc és a nyak összeolvadjon.

Tökéletesítse technikáját: krém vagy gél

Ha krém- vagy gél alapú bronzosítót visz fel, kövesse az alábbi lépéseket a természetes megjelenés érdekében:

Az ujjbegyével vegyen fel egy kis bronzosítót, majd vigye fel a terméket azokon a területeken, ahol azt szeretné, hogy a bőr természetes fényű legyen – az arccsont alatt, a halántéknál és egy kicsit a homlokon. Ezután ecsettel fixálja le a bronzosítót púderrel.

3. Legyen ez az utolsó lépés

Érdemes felkenni az alapozót, a korrektort és a pirosítót, mielőtt bronzosítót használna. Érdemes először az arcpúdert is felvinni: ezzel megakadályozhatja, hogy a bronzosító púder vagy krém rátapadjon az alapozóra, ami foltosodáshoz vezethet.

4. Fixálja

Hagyja, hogy a bronzosító öt percig száradjon a bőrén. Ha úgy találja, hogy izzad, vigyen fel egy kis mennyiségű fixáló púdert az erősen izzadó területekre. Vegye figyelembe azokat a helyeket is, ahol az olaj hajlamos felhalmozódni, például a homlokon, az orron és az állon.

Elolvasom a cikket