Medvegyev: Bármilyen amerikai támadás automatikusan világháborút robbant ki

A tisztviselő, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács elnöke, azt követően tette ezt a megjegyzést, hogy Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter azt állította, Washington ilyen csapással fenyegetőzött, ha Oroszország atomfegyvereket vetne be Ukrajnában.

Az X-en (korábban Twitter) vasárnap közzétett bejegyzésében Medvegyev azt írta, hogy Sikorszki „úgy tűnik, úgy döntött, hogy megijeszti saját gazdáit”. Megjegyezte, hogy Washington – Varsóval ellentétben – eddig tartózkodott attól, hogy nyilvánosan ilyen fenyegetéseket tegyen, „mert ők óvatosabbak”, mint a lengyelek.

„Ha az amerikaiak a mi célpontjainkat találják el, az világháború kirobbantását jelenti, és ezt egy külügyminiszternek, még egy olyan ország külügyminiszterének is, mint Lengyelország, meg kell értenie” – tette hozzá Medvegyev.

A volt orosz elnök idézte Andrzej Duda lengyel elnök múlt havi megjegyzéseit is, amikor azt mondta, hogy országa hajlandó lenne amerikai atomfegyvereket befogadni, ha a NATO megosztási mechanizmusa keretében ilyen lehetőséget kínálnának neki. Medvegyev arra figyelmeztetett, hogy egy nukleáris konfrontáció esetén „Varsó nem marad ki, és biztosan megkapja a maga részét a radioaktív hamuból”, és feltette a kérdést, hogy vajon valóban ezt az eredményt akarja-e a lengyel vezetés.

Elolvasom a cikket