Zelenszkij „parancsot adott” Bidennek és Hszi Csin-pingnek + VIDEÓ

Volodimir Zelenszkij már nem kér, hanem követel, kötelez, elvár. Szerinte el kell olvasni az ukrán alkotmányt, ha ki akarjuk deríteni, valóban ő-e a legális elnök. Most pedig úgy döntött, hogy nagy fellépést csinál. Nem politikusit, hanem színészit. Olyat, amelyben felszólítja az Egyesült Államok és Kína elnökét – írja a Magyar Nemzetre hivatkozva a Mandiner.hu.

Mindannyian tudjuk, hogy kivel van dolgunk. Oroszországot olyan emberek irányítják, akik normává akarják tenni az életek felgyújtását, a városok és falvak lerombolását, a népek megosztását és az országhatárok háborúval való eltörlését – mondta el Zelenszkij a Telegram-csatornáján.

Az ukrán elnök háborús romok közül jelentkezett be, majd felhívta az Egyesült Államok és Kína elnökének figyelmét, hogy kötelességük lenne nekik megjelenni az orosz–ukrán háborút Oroszország részvétele nélkül rendező békekonferencián.

Az ukrán elnök tehát nem kertelt az elvárásait illetően, amikor „parancsot” adott Joe Biden és Hszi Csin-ping elnöknek.

Mindezek ellenére nagyon úgy tűnik, hogy Zelenszkij belátta, hogy nem tud győzelmet aratni Oroszország felett: „Nincs olyan nemzet, amelyik egyedül meg tudna állítani egy ilyen háborút. Ehhez a világ vezetőinek közreműködésére van szükség” – mondta el a videóban.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket