A cukorbaj hat korai tünete

A cukorbetegség krónikus kórság, amely akkor fordul elő, ha a hasnyálmirigy nem működik megfelelően. A Sports.kz összeállításában leírták azokat a tüneteket, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. A felsorolásban az első a gyengeség és az álmosság.

A prediabéteszes betegek fokozott fáradtsága energiahiánnyal jár, amelyet a szervezetnek a glükózból kell(ene) pótolnia. Ilyenkor a vércukorszint ingadozása miatt a szövetek nem kapnak elegendő tápanyagot, és az ember izomgyengeséget és álmosságot érez.

A második a fogyás – azaz ha valaki nem tesz erőfeszítéseket a kilók leadása érdekében, de a súlya mégis jelentősen apad, ez jó ok arra, hogy azonnal orvoshoz forduljunk. Szintén a vészjelzések közé tartozik a gyakori vizelés, amikor a szervezet így szabadul meg a felesleges glükóztól.

A negyedik intő pont a csökkent látás – a cukorbetegség kialakulását ugyanis gyakorta az úgynevezett retinopátia, a látásélesség mérséklődése kíséri. S végül a hatodik a listán a nagyon száraz bőr. A szénhidrát-anyagcsere zavarai a bőr fokozott kiszáradását, viszketését és elszíneződését váltják ki – azaz ha ezt tapasztaljuk magunkon, tanácsos azonnal orvoshoz fordulni.

Elolvasom a cikket