Az orosz elnök fiatalító salátája

Lukasenka fehérorosz elnök jellegzetes salátája, amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnöknek tálalt, a benne lévő zöldhagyma miatt hasznos – mondta Irina Ljalina, az Állami Pedagógiai Egyetem Természettudományi Karának megbízott dékánja a Life.ru-nak. Hangsúlyozta, hogy a hagyma erősen lúgosító termék, hasznos a sav-lúg egyensúly kiegyenlítésére.

A szakértő szerint Lukasenko „ifjúságmegőrző” salátájának összetevői a zöldhagyma, a tojás, a tejföl és a só.

A lúgos ételek a legtöbb anyagcsere-folyamatra hatnak, részt vesznek a fehérjék és a zsírok anyagcseréjében, valamint a szénhidrátok értékes energiává alakításában ahelyett, hogy felesleges kilókat halmoznának fel. Egy ilyen „zöld” ételre mindenkinek szüksége lenne hetente legalább egyszer” – mondta a szakértő.

Hozzátette, hogy a zöldhagyma vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, többek között C-, A-, K-, B4-vitaminokat, folsavat, magnéziumot, kalciumot, foszfort, cinket, káliumot. Emellett a hagymában található flavonoidok és a kvercetin kiváló immunmodulátor.

Korábban arról számoltak be, hogy Putyin és Lukasenka egy Minszk melletti informális találkozó során megkóstolta a fehérorosz nemzeti konyha ételeit. Az elnökök vacsorája mintegy négy órán át tartott. Ennek során az orosz vezetőt sóskával és machankával vendégelték meg.

A szaltiszon sertésbelsőségekből készült kolbásztermék. A machanka sűrű tej- vagy húsmártáshoz hasonlít. Ezt az ételt palacsintával, dranikivel és rusztikus sült burgonyával tálalták.

Elolvasom a cikket