Jön az utolsó kvótaszerzési lehetőség

MH/MTI
2024. május 27. hétfő. 10:34

Az érintett számokban, azaz a női és férfi puskások összetett versenyében, női sportpisztolyban és férfi gyorstüzelő pisztolyban egyaránt két ötkarikás helyet osztanak ki, azzal a megkötéssel, hogy egy számban egy ország csak egy kvótát szerezhet.

Magyarország jelenleg négy párizsi indulási joggal rendelkezik, férfi puskában Pekler Zalán és Péni István, női pisztolyban pedig Major Veronika, illetve Fábián Sára Ráhel szerzett korábban kvótát. Közülük Fábián nem indul Eszéken, előbbi háromnak pedig a kontinensviadal az olimpiai felkészülés fontos állomásának tekinthető.

A legnagyobb esély az újabb magyar kvótára talán női sportpisztolyban lesz, ebben a számban Major mellett Jákó Miriam, valamint Sike Renáta lép lőállásba és mindketten képesek lehetnek kiemelkedő eredményre.

Női puskában Mészáros Eszter többször is közel járt a kvótához az elmúlt időszakban, s a magyarok közül ezúttal is neki van a legnagyobb esélye, igaz, ő tíz méteren tartozik a világ legjobbjai közé, 50 méteren kisebb bravúrnak számítana a kvótaszerzése. Mellette még Dénes Eszter és Lovász Dorina száll harcba Párizsért.

Férfi gyorstüzelő pisztolyban Rédecsi Máté és Bartók Csaba képviseli a magyar színeket, míg férfi puskában Péni és Pekler mellett Hári Péter lő az érmekért, Hammerl Soma és Somogyi Péter csak a ranglistapontokért száll harcba.

Elolvasom a cikket