Öngyilkos lett a megtért golfozó

A kiváló golfozó, Grayson Murray szülei közölték, hogy harmincéves fiúk önkezével vetett véget az életének:

„Az elmúlt 24 órát azzal töltöttük, hogy megbékéljünk azzal a ténnyel, hogy a fiunk elment. Szürreális, hogy nemcsak magunknak kell beismernünk elvesztését, hanem a világnak is. Ez egy rémálom. Súlyos tettével kapcsolatban rengeteg kérdésünk van, amelyekre nincs válasz. Ami biztos, mi, a testvére, Cameron és Erica, az egész családja, a barátai, a játékostársai szerettükk őt, és nagyon hiányozni fog.”

A tehetséges Murray üstükösként robbant a golfozok nemzetközi élmezőnyébe, 2006 és 2008 között sorrendben három junior világbajnokságot nyert. Felnőttként 2016–2017-ben kvalifikálta magát a PGA Tourra, és 2017-ben megnyerte első címét a Barbasol Championshipen.

Felfelé ívelő pályafutása azonban megtört, mert mentális problémával küzdött. Murray bevallotta, hogy újoncként a versenyhétvégék alatt rendszeresen ivott, mert tudta, hogy tehetséges, emiatt legyőzhetetlennek érezte magát.

Öngyilkossága azért is érthetetlen, mert az év elején úgy nézett ki, hogy sikerült megváltoznia. Murray januárban azt mondta, hogy nyolc hónapja nem nyúlt alkoholhoz. Mert szeretne családot alapítani, keresztény lett, mielőtt eljegyezte a barátnőjét. „Úgy érzem, még sok siker vár rám a golfversenyeken” – mondta bizakodva.

És a sikerre nem kellett sokáig várnia, mert megnyerte a Sony Opent Hawaiin. A második bajnoki győzelmével a világranglistán feljött a 46. helyre. A győzelmet követően Murray beismerte, hogy mentális egészségügyi problémákkal küzdött.

Mint kiderült, nem múlt időben…

Elolvasom a cikket