Szívproblémák, a kognitív hanyatlás és szénhidrát-anyagcsere-károsodás is kialakulhat

A Vecsernyaja Moszkva című lapnak adott interjúban kifejtette, hogy a horkolás az obstruktív alvási apnoé szindróma (OSAS) jele lehet – ez egy olyan betegség, amelyben alvás közben leáll a légzés.

Idővel a OSAS-hoz olyan szövődmények járulhatnak, mint a szívproblémák, a kognitív hanyatlás és a szénhidrát-anyagcsere károsodása. Ezek a szövődmények végzetesek lehetnek – állapította meg az egészségügyi szakember. Súlyos horkolás esetén fontos, hogy a diagnózis és a kezelés érdekében pulmonológushoz vagy szomnológushoz forduljunk – tanácsolta Iszajeva.

Anna Pestryakova, az Új Pszichológiai Intézet dékánja elmondta, hogy a rémálmok fiziológiai problémákkal, elfojtott, negatív érzelmekkel és krónikus fáradtság szindrómával hozhatók összefüggésbe. Szerinte a rossz álmok akkor jelennek meg, amikor az agy a rövid távú memóriából a hosszú távú memóriába helyezi át az információkat.

Megnevezte a rémálmoktól való megszabadulás egyszerű módjait is. Natalia Belozerova szomnológus szerint követni kell a rendszert, korlátozni kell a koffein és a pszichostimulánsok használatát, és növelni kell a fizikai aktivitást.

Elolvasom a cikket