A pénzünkre pályáznak az „álnemzetvédelmisek”

Már a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) nevében is próbálkoznak csalók! – írja a szervezet közösségi oldalán. Mint írják, egy újabb módszerrel próbálják megszerezni áldozataik pénzét a csalók, méghozzá úgy, hogy az NVSZ zöld számát felhasználva telefonálnak, és magukat rendőrnek kiadva – adatlopásra hivatkozva – arra próbálják rávenni az áldozatukat, hogy az összes pénzüket vegyék ki a bankszámlájukról, és azt egy bankautomatán keresztül az általuk „biztonságosnak” megadott számlára fizessék be.

Mindennek megkönnyítése érdekében Viberen keresztül a Magyar Nemzeti Bank logójával ellátott üzenetet küldenek egy QR-kóddal. A telefonáló folyamatosan nyomás alatt tartja, illetve fenyegeti a sértettet arra hivatkozva, hogy amennyiben nem működik együtt, eljárás indul ellene a nyomozás akadályozása miatt.

Az NVSZ nyomatékosan felhívja mindenki figyelmét, hogy sem a szervezet tisztjei, sem a rendőrség munkatársai soha nem kérnek senkit arra, hogy a bankszámlájáról minden pénzt vegyen ki, vagy egy másik számlára tegye át. Egyben hozzáteszik, az NVSZ zöld száma kizárólag bejelentésre szolgál, arról hívást nem indítanak.

Elolvasom a cikket