Gáztámadásra készülhet Ukrajna

Nagyban vásárolja Kijev a gázmaszkokat és egyéb, vegyi anyagok elleni cikkeket. Az oroszok szerint mindez világossá teszi, hogy az ukránok „gáztámadásra” készülnek.

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) mérgező anyagok nagyszabású alkalmazását tervezik, amit az ellenszerek, gázmaszkok és egyéb, egyéni védőfelszerelések szállítására vonatkozó nagyarányú kérések is bizonyítanak – közölte a TASSZ szerint Igor Kirillov. Az orosz hadsereg Sugár-, Vegyvédelmi és Biológiai Védelmi Csapatának (RCBZ) főnöke szerint különös aggodalomra adnak okot az AFU képviselőinek nyilatkozatai a rendelkezésükre álló szerves foszforvegyületek jelenlétéről, beleértve az egyezmény 1. listáján szereplő Tabunt , azaz egy gyilkos idegmérget is.

A Vegyifegyver-tilalmi Egyezmény mellékletének 1. listája szerint a Tabunnak a harci alkalmazáson kívül nagyon kevés felhasználása van – figyelmeztetett a parancsnok. Egyben hangsúlyozta, az AFU továbbra is rendre támadja a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok területén található vegyileg veszélyes létesítményeket.

Elolvasom a cikket