Így tudjuk a leggyorsabban megtisztítani szervezetünket az alkohol méreganyagaitól

A tudósok egy egyszerű és abszolút mindenki számára elérhető módszerről számoltak be, amely segít megszabadulni a másnaposságtól.

Kanadai kutatók szerint segít a hiperventilláción alapuló módszer. Így eltávolítható az alkohol a szervezetből – olvasható a Scientific Reports című folyóiratban.

A módszer lényege az intenzív légzés. Ha a szokásosnál háromszor gyorsabban lélegzik, az etanol sokkal gyorsabban távozik a szervezetből.

Ugyanakkor a cikk szerzői figyelmeztetnek, hogy a módszernek mellékhatásai vannak, például szédülés, végtagzsibbadás, ájulás és más veszélyes állapotok.

A szakértők azonban ezt a problémát is megoldották. Kifejlesztettek egy egyszerű, kompakt készüléket, amely egy sűrített szén-dioxidot tartalmazó tartály alapján működik. A tartályhoz csatlakozó csöveket, maszkokat és szelepeket csatlakoztatnak – mondja a tanulmányt vezető Dr. Joseph Fisher.

„Nincs szükség különleges szűrőkre, számítógépre vagy más eszközökre ahhoz, hogy a módszer működjön. Egy ilyen eszköz bárhol a világon előállítható” – pontosít a tudós.

Érdekesség, hogy az eszköz a súlyos alkoholmérgezés kezelésében is segíthet.

Elolvasom a cikket